кадър 7/8 тв Правителството си спечели време с хвърлянето на пари

...
кадър 7/8 тв Правителството си спечели време с хвърлянето на пари
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Правителството си спечели време с пари от джипката, но видимо не се подготви за здравната криза

кадър 7/8 тв 

Правителството си завоюва време с хвърлянето на пари от джипката, само че очевидно не е употребило извоюваното време да се приготви за здравната рецесия. Това разяснява политикът и ефирен водещ Слави Трифонов във Facebook.

По негово мнение, изказванията на ръководещите, че би трябвало да останат на власт, тъй като ново държавно управление няма да се оправи с коронавирус рецесията, са се оказали изцяло погрешни. Според Трифонов държанието на кабинета на Бойко Борисов в сегашната обстановка е плачевно, а най-страшното е, че това води до гибелта на хора поради неналичието на система и организация в опазването на здравето ни.

Ето целият текст на коментара на водача на " ИТН ":

През лятото държавното управление се заинати като магаре на мост и не подаде оставка. То, държавното управление или магарето, както желаете го наричайте, ни сподели, че оставка няма да има, тъй като идва тежка икономическа и здравна рецесия и единствено то може да се оправи с нея. Никой различен.
И не щеш ли рецесията пристигна, а държавното управление, което имаше невъобразимото самочувствие, че само то може да се оправи с нея, се проваля пагубно.
Правителството си завоюва време с хвърлянето на пари от джипката, само че очевидно не е употребило извоюваното време да се приготви за здравната рецесия.
Всъщност, държавното управление употребява времето да избави единствено себе си, а не да се приготви да помогне на всички. Което е негова съществена задача и задача.
Резултатите от това са плачевни - през тв приемника здравният министър умолява лечебните заведения да не отхвърлят банкет на пациенти с Ковид, а пациенти с Ковид умоляват да ги одобряват в болница, тъй като умират. И умират. Щото нямало места.
Така си отиде 76-годишен мъж в Плевен, който умря на стълбите пред дома си, след отвод да бъде признат в болница.
Така си отиде и 33-годишен мъж в София, след отвод да му бъде пратена кола за спешна помощ и да бъде признат в болница.
В целия този безпорядък по този начин си отиват и хора, които нямат ковид. Защото към момента има и други заболявания, от които се умира.
И това се случва, макар че съгласно данните на Националния действен щаб още от март, сега би трябвало да има към 5000 свободни кревати за инфектирани с ковид в некритично положение и над 1000 свободни кревати в интензивните отделения за хора в сериозно положение.
Къде са тези кревати? Закрихте ли ги?
Или леглата ги има, само че няма лекари и сестри? А какво направихте за лекарите и сестрите? Вдигате предизборно заплатите на раздутата си администрация, в това число на някаква организация по сортоизпитване и семеконтрол, щото била на първа линия за ковид, а сестрите още веднъж да си стоят с мизерните заплати. Колко пъти сестрите бяха под прозорците и на прозорците на властта, с цел да желаят положителни условия на труд и почтено възнаграждение? Колко пъти ги излъгахте и пренебрегнахте? И не е ли правилно, че огромна част от медиците работят даже за по-малко пари в рецесията, поради статута на лечебните заведения като търговски сдружения?
Как стигнахте до такава степен, че в този момент желаете бусове на жандармерията, бусове на пожарната и такситата да станат коли за спешна помощ? Да, изтребителите и военните кораби несъмнено не стават за коли за спешна помощ.
Ето това е резултатът от вашето безучастие през тези няколко месеца. Всъщност, това е резултатът от вашето безучастие или по-скоро незаконно деяние в опазването на здравето през последните 10 години. Или както споделя младият доктор Димитър Лунд, който отива да работи в Германия: “Може да имаш недостиг на кревати, може да имаш недостиг на фрагменти, само че най-важното е, че има недостиг на система ”.
Вие очевидно не можете да се справите с този недостиг. Затова си отивайте, с цел да дойдат хора, които могат да се оправят.

 

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР